Veel mensen denken aan oliesjeiks, over de top luxehotels en dure auto’s wanneer je het hebt over Dubai. Natuurlijk vindt je deze dingen ook in Dubai, maar de stad heeft meer te bieden. Omdat Dubai zich in een droog gebied bevindt zal je geen tropische bossen tegen komen zoals in Suriname en ook geen vulkanishce gebieden als in Indonesië. Ondanks dat veel mensen een vooroordeel hebben over de  hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is het zeker de moeite waard om de stad te ontdekken. Om in de Aziatische stad te komen pak je het vliegtuig, veel maatschappijen vliegen rechtstreeks naar de stad. In 6 uur en 35 min sta je in de hoofstad.

In dit artikel ga ik het over de eerste vijf bezienswaardigheden van Dubai.

  1. Burj Khalifa is het hoogste gebouw van de wereld met zijn 829.8 meter. Voor veel toeristen is het observatie dek op de 124ste verdieping een must om te bezoeken. Het uitzicht dat je op deze verdieping hebt is op zijn minst prachtig. Op dit deck worden er multi-media presentaties over Dubai en de Burj Khalifa gehouden. Met een hogesnelheidslift wordt je afgezet op deze verdieping en heb je een 360 graden uitzicht over de vele wolkenkrabbers. Het is ook mogelijk om ’s nachts een te toren te bezoeken. Dit is populair onder veel fotografen omdat de wolkenkrabbers dan verlicht zijn. De Burj Khalifa is van 8.30 tot 01.00 te bezoeken en bevind zich in het centrum van Dubai.           Dubai
  2. Dubai Museum bevindt zich in het AL-Fahidi Fort en is in 1787 gebouwd om de Dubai Creek te verdedigen. Deze toeristen geven als tip het Dubai Museum om te bezoeken. Het fort werd in 1971 gerenoveerd en daarna weer in 1995. Momenteel is dit het belangrijkste museum van de stad. Bij de entree vind je een overzicht van de oude kaarten van de VER en Dubai.
  3. Bastakia is het oude gedeelte van de stad en is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. Dit gedeelte van de stad van het thuis van de rijke Perzische handelaren. Ze werden naar Dubai gelokt dankzij belastingvrij handeling regels. De buurt staat bekend om zijn Arabische architectuur en de smalle straten.
  4. Het huis van Sjeik Saeed Al-Maktoum: de sjeik van die van 1921 tot 1958 heerste en de grootvaders van de sjeik die op dit moment heerser is, is ook een bezienswaardigheid in Dubai. Ook dit monument is een museum en een voorbeeld van de Arabische architectuur.                                                                                                               Dubai
  5. De Dubai Creek verdeelt de stad in twee gedeeltes, Deira in het noorden en Bur Dubai in het zuiden. De Dubai Creek is belangrijk geweest in de groei van de stad. De eerste kolonisten kwamen erom te vissen en om naar parels te duiken. Langs de kreek werden de afgelopen vierduizend kleine dorpen gebouwd. Tot de dag van vandaag worden deze kreek voor de handel gebruikt. Ga je op reis naar Dubai, dan mag je dit gedeelte absoluut niet missen. Nog een tip, als je toch in de buurt bent en je hebt tijd, maak dan ook een toch op de Dubai Creek.

Voor de volgende vijf bezienswaardigheden, moet je onze website in de gaten houden.

Dubai