In India speelt geloof een grote rol en dit merk je zeker wanneer je naar dot land op vakantie gaat. De Hindoe cultuur laat je keer op keer versteld staan. Om kennis te kunnen maken met het Hindoeïsme in dit prachtige land heb je wel een visum nodig. Je kunt een visum voor India online kopen voorafgaande aan je reis. Raadpleeg wel altijd het reisadvies voor India bij de Nederlandse overheid en zorg voor de nodige vaccinaties voor in India. De beste reistijd voor India ligt tussen november en februari. Je hebt dan het minst te maken met regen, extreme hitte en tropische stormen. De taal in India is Hindi en daarnaast is ook Engels een officiële taal. Wanneer je op vakantie naar het land gaat, houd dan rekening met de 5 heilige dieren in India. Dit zijn de koe, de slang, de olifant, de tijger en de aap.

 

  1. De heilige koe

De heilige koe is het meest heilige dier in India. Dit heeft meerdere redenen. Op de eerste plaats is het zo dat de koe als heilig wordt gezien omdat deze zorgt voor melk en voor producten die daarvan gemaakt kunnen worden. Daarnaast wordt de urine van de heilige koe gedronken als medicijn tegen diverse klachten en ook de mest zou een zuiverende werking hebben. In het zuiden van het land wordt de heilige koe ook gezien als waarzegger. De hoorns van de koe worden voorzien van koperen doppen en worden beschilderd.

 

  1. De heilige slang

De heilige slang staat zonder twijfel op de tweede plaats van meest belangrijke heilige dieren in India. De God Vishnu zou volgens de mythe op een bed hebben gerust van Shesha, een duizendkoppige slang. Hierdoor behoort het dier tot de kosmos. Ook de slang zou bijzondere krachten hebben waar de bevolking profijt van heeft. Zo zou deze zorgen voor onsterfelijkheid en vruchtbaarheid. Een andere belangrijke reden is wel dat veel mensen in India bang zijn voor de slang en dit is ook een goede reden om het dier te vereren.

 

 

  1. De heilige olifant

Meerdere goden kennen een band met de olifant, waaronder de God van Wijsheid en de Schrijfkunst: Ganesha. Mede hierdoor is de olifant heilig verklaard in India. De heilige olifant kan worden gezien als een symbool van diverse zaken, zoals onder meer onsterfelijkheid, onoverwinnelijke macht, wijsheid, koninklijke waardigheid en verstandigheid.

 

 

  1. De heilige tijger

De tijger is in India eigenlijk semi-heilig. Mensen zijn er erg bang voor, waardoor er als vanzelf een verering ontstaat. Toch wordt er ook wel gejaagd op de tijger en dit is in strijd met het idee dat het dier heilig zou zijn. De dieren die in India heilig zijn, zijn tot heilig verklaard omdat zij in verband worden gebracht met goden. Zo wordt Shiva in verband gebracht met de tijger en Durga reed op een tijger of een leeuw.

 

 

  1. De heilige aap

De aap is ook semi-heilig in India. De apengod, Hanuman, zou tijdens een oorlog Rama hebben geholpen om de ontvoerder van de vrouw van Rama, Sita, tegen te gaan. De aap wordt door dit verhaal nog altijd vereerd, maar niet door heel India. Het zijn vooral de laag geschoolde mensen en de boeren die de aap nog altijd vereren en feesten geven in het teken van de aap. Toch wordt er nergens op de aap gejaagd in India, wat bij de tijger wel het geval is.