Ga je naar Egypte dan ben je bijna verplicht om de piramiden van Gizeh te bezoeken. De afgelopen jaren was het vrij onrustig in het land met als hoogtepunt de Egyptische revolutie van 2011. Veel mensen vragen zich nog steeds af of het veilig is in het Afrikaanse land. In dit artikel vertel ik alles over het reisadvies van Egypte.

Egypte

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Bijna zes jaar na de Egyptische revolutie heeft het land nog steeds te maken met spanningen, vooral op politieke gebieden. Je bent ten eerste natuurlijk verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en na wat onderzoek moet je zelf ook beslissen of je naar op vakantie wilt.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raad toeristen af om naar Noord-Sinaï en het grensgebied met Libië af te reizen. Alleen als het echt niet anders kan, kan je naar Zuid-Sinaï reizen. Het is wel mogelijk om naar Sharm el Sheikh te vertrekken, maar houdt er wel rekening mee dat er veiligheidsrisico’s zijn.

In grote steden en badplaatsen is de criminaliteit in het land toegenomen. Toerisme in Egypte is de laatste dagen gedaald waardoor de inwoners minder verdienen uit deze industrie. Toeristen hebben vaak het gevoel dat ze opdringerig worden aangesproken. Ook is de kans groter geworden op criminaliteit en ongewenste intimiteiten. Veel toeristen hebben vaak ruzie met taxichauffeurs over de prijs van de rit, houdt hier allemaal rekening mee.

Egypte

Regels in Egypte

In bepaalde landen kan je in grote problemen komen als de regels overtreedt, zo ook in Egypte. Net als alle andere bewoners ben je verplicht om alle regels te volgen. Deze regels zijn anders dan je in Nederland gewend bent. Zo wordt homoseksualiteit niet geaccepteerd. Ook mag je geen foto’s en video’s maken van demonstraties, gebouwen en terreinen van de overheid, militaire objecten en strategisch belangrijke plekken zoals elektriciteitscentrales.

Klinkt dit allemaal te extreem en wil je liever ergens anders op vakantie, misschien in Dubai dan wel iets voor jou.