Cuba is natuurlijk een mooi land en veel mensen willen graag een bezoek brengen aan dit Noord-Amerikaanse land. In principe kan je er het hele jaar door naartoe. Bepaalde maanden zijn meer geschikt voor bepaalde activiteiten. In dit blog vertel ik wanneer je het beste naar Cuba kan reizen.

Als je niet van regen houdt zijn de maanden december tot april de beste maanden om Cuba te reizen. Er valt weinig regen, de temperaturen zijn niet te hoog en te laag en je hebt geen last van orkanen.

Cuba

In december, januari en februari is het zonnig met wat koelere temperaturen. Perfect weer voor excursies alleen wel iets te koud om naar het strand te gaan. In december zie je ook een stijging in de vakantieprijzen. In maart en april wordt het land een stuk warmer. Veel toeristen vinden dit de beste reistijd om naar Cuba op vakantie te gaan. Dit zie je ook terug in het aantal boekingen naar het land. Als je in deze maanden richting Cuba gaat is het belangrijk om je vliegtickets voeg te boeken. Regels excursies ook van tevoren want deze activiteiten zijn vaak snel volgeboekt. Het regenseizoen begin in april/mei en hoosbuien komen vaak voor in de maanden juni tot november. Tropische stormen en orkanen zijn geen onbekende taferelen in het land. Toeristen kunnen Cuba het beste in augustus, september en oktober vermijden want dan is het orkaanseizoen.

Tijdens de schoolvakanties stijgen de prijzen. Dat betekent dat tijdens de kerst, Pasen en de zomervakantie periodes is een reis naar het Zuid-Amerikaanse land duur. Wil je de kosten van je vakantie drukken dan is de beste reistijd voor Cuba buiten deze periodes. In de maanden juli en august is het onaangenaam warm op het eiland en met name Santiago de Cuba en Havana zijn dan bloedwarm.  In het zuidoosten is het rond deze tijd vaak warm en benauwd.

Voor degene die opzoek zijn naar echt Cubaanse festivals, het Carnaval vindt plaats in de stad Santiago in juli en in Havana wordt het bekende Jazz Festival in december gehouden.

Vliegen naar Cuba

In 18 uur vlieg je van Amsterdam naar Havana, met 1 overstap in Parijs. Het is ook mogelijk om een rechtstreekse vlucht te boeken, dan ben je in 11 uur in Cuba. Je kan bij verschillende vliegmaatschappijen vliegtickets voor Cuba boeken.

Weet je niet precies hoe je alles moet regelen, dan kan je verschillende reisbureaus een vakantie naar Cuba regelen. Deze reisbureaus geven je alle informatie over het land die je nodig hebt om de perfect vakantie te boeken. Hierbij letten ze op de activiteiten die je wilt gaan doen, het weer en de toeristische activiteiten in het land. Heb je ondertussen genoeg informatie over Cuba verzameld en denk je dat je zelf de perfectie vakantie kan boeken. Dan kan je bij vliegmaatschappijen en online hotel verrekijkers je eigen reis regelen. Let wel op het weer, zo vermijd je het orkaanseizoen.

In eerdere artikelen heb ik mijn ervaringen gedeelt over het Aziatische land Indonesië en het (on)bekende Suriname. Weet je nog niet precies waar je naar toe wilt. Lees dan deze berichten en laat je inspireren.