In eerste instantie zullen niet veel mensen naar Senegal reizen voor een vakantie. Om de ebola crisis boven te komen heb je vanaf 1 mei 2015 geen visum meer nodig om het land binnen te komen en doet de regering veel om het toerisme in Senegal weer op gang te krijgen.

Senegal ligt in West-Afrika met als hoofdstad Dakar. Er wonen ongeveer 13 miljoen mensen en er is maar 1 uur tijdsverschil. Het gehele jaar is het tussen de 20 en 30 graden. Maar je kan tussen november en februari het beste een vakantie naar Senegal boeken. Volgens verschillende reisbureaus is die periode het populairst onder toeristen in het land. Wil je geen vakantie vieren met de vele toeristen dan kan je ervoor kiezen om tussen maart en juni naar het land te gaan. In deze maanden zijn er veel muziekfestivals inclusief het Saint-Louis Jazz Festival. In juli en september is het regenachtig en vochtig. In deze periode dalen de hotelprijzen met 40 procent. Dus als je opzoek bent naar een goedkope vakantie dan is Senegal misschien een goede optie.

Senegal

Natuurlijk variëren de prijzen voor vliegtickets maar je kan al naar Dakar vliegen voor €334. Met 1 tussenstop ben je in 8 uur en 10 minuten in de hoofdstad van Senegal. Verder kan je bij Iberia, Turkish Airlines, TAP Portugal en Royal Air Maroc tickets boeken voor een vakantie naar Senegal.

Toerisme in Senegal is heel belangrijk voor de economie van het land. Veel Franse toeristen gingen naar het land want het was een kolonie van het Europese land. Momenteel komen er veel toeristen vanwege de luxe resorts op het strand en de natuurgebieden. In 2008 kwam circa 30 procent van alle toeristen terug om hun zomervakantie in het land te vieren. Met name zijn de nationale parken steeds populairder onder de toeristen.

Let wel op, in bepaalde gebieden in Afrika heb je inentingen nodig. Welke je precies nodig hebt ligt aan je bestemming en medische historie.