Indonesië bestaat uit 13.466 eilanden, op 922 eilanden wonen er permanent mensen. Hoe kies je dus de beste plekken om je vakantie te vieren en tijdens welke maanden kan je het beste naar het land reizen. In dit blog beantwoorden wij alle vragen die je hebt als je van plan bent om te gaan rondreizen in het Aziatische land Indonesië. Om te beginnen vertellen wij over de beste reistijd en hoe je er kunt komen. Vervolgens laten wij alle parels van het land zien, de bekende en de onbekende. Aan het eind van dit bericht sta je waarschijnlijk te popelen om een rondreis door Indonesië te maken.

 

Wat is de beste periode om naar Indonesië te gaan

Je kan het hele jaar door een reis naar Indonesië maken. De beste periode om een rondreis te maken ligt aan de activiteiten die je wilt doen tijdens je vakantie. Als je wilt duiken bij de eilanden van Indonesië, dan kan je het beste van oktober tot april een vakantie boeken. Van mei tot september heb je het beste weer in Java, Bali en Lombok. Het is er dan droog en warm maar het is er dan niet benauwd. Tijdens het hoogseizoen in juli en augustus gaan de meeste toeristen naar Indonesië. Van Bali tot aan Sulawesi zijn de prijzen van hotelkamers tot wel 50% hoger dan normaal.

Nu je weet wanneer je het beste de eilanden van Indonesië kan bezoeken, moet je een vliegticket boeken. Een vliegreis naar het land zonder tussenstop duurt ongeveer 14 uur. Heb je wel een tussenstop dan ben je ongeveer 20 uur onderweg. Indonesië heeft 50 luchthavens, de een wat groter dan de ander. De meeste toeristen vliegen naar Jakarta, Surabaya en de provincie Bali. Vanuit een van deze plekken kan je doorreizen naar je eindbestemming. Je kan met verschillende maatschappijen naar de vele eilanden van Indonesië vliegen. De Indonesische vliegmaatschappij Garuda heeft rechtstreekste vluchten naar Jakarta. Dezelfde maatschappij biedt ook vluchten van Amsterdam naar Bali aan. Je hebt wel een tussenstop maar in 17 uur en 25 minuten ben je in Bali. Verder bieden Ethihad, Turkish Airlines, Qatar Airways en KLM vluchten aan naar Indonesië.

Indonesië

Populaire bestemmingen in Indonesië

Behalve Jakarta, Bali, Lombok en Surabaya zijn er vele andere populaire plaatsen waar toeristen graag komen.

  • Het Tobameer op Sumatra is een enorm vulkanisch meer dat ongeveer 100 kilometer lang is en 30 kilometer wijd. Het meer is ongeveer 70 duizend jaar geleden gevormd door een vulkanische uitbarsting. In het midden van het meer bevindt zich een eiland genaamd Pulau Samosir. Behalve de mogelijkheid om een eiland in een eiland te bezoeken, kan je ook relaxen en zwemmen in meertjes die zijn verwarmd door de vulkaan. Ideaal toch?
  • Komodo National Park: dit park bevindt zich op de Lesser Sunda eilanden in Indonesië. Het park is vernoemd naar, je raadt het al; de komodovaraan. Een van de 29 eilanden van het gebied heet ook Komodo.
  • Gunung Bromo is een actieve vulkaan in Oost-Java. Met zijn 2.329 meter is het niet de hoogste piek van het gebergte met wel de populairste. Dit gebied is het meest bezochte gebied van Indonesië en Java.

Indonesië

 

Minder bekende plekken in Indonesië

Lombok is veruit de meest populairste vakantiebestemming van Indonesië. Maar het land bestaat uit veel meer dan alleen Lombok. Als je echt tot rust wil komen en niet naar toeristische plekken wilt gaan zijn de volgende bestemmingen misschien iets voor jou.

  • Seram Island behoort tot de Maluku eilandengroep. In dit gebied vindt je bergen met een hoogte van 3000 meter. In het dal vind je prachtige stranden en zeeën. Ook kan je genieten van fauna en flora op deze Indonesische eilanden.
  • Rote Island maakt deel uit van de provincie, Oost Nusa Tenggara. Ook dit eiland wordt door weinig toeristen bezocht. Rote Island heeft vele stranden die populaire zijn onder surfers. Ook op het gebied van culturen is dit een must.
  • Weh Island bevindt zich in het westen van Sumatra. Dit vulkanisch eiland is een paradijs voor duikers. Weh heeft koraalriffen, mangrovebossen en vulkanische landschappen. Kortom, een hemels paradijs.

Indonesië

 

Nu weet je wanneer je het beste een rondreis kan maken door Indonesië, hoe lang het duurt voordat je kan genieten van je vakantie en waar je heen kunt gaan. Als je van echte toeristische plekken houdt dan is Lombok the place to be. Houd je van stilte dan zijn de eilanden Seram, Rote en Weh plekken die je niet mag missen. Houdt de website in de gaten voor meer reisartikelen onder andere over Suriname, Dubai en Cuba en laat je inspireren.