Dankzij een mix van vulkanen, regenwouden, rijstvelden, stranden en koraalriffen, is Azië een van de meest populaire gebieden om te gaan backpacken. Je kan een dag op onderzoek gaan in de duizend jaar oude Hindoe ruïnes en ’s nachts door gaan naar een rave op het strand. Daarna kan je naar een boeddhisten ceremonie gaat tijdens zonsopgang om vervolgens in een hut uit te rusten. Je hebt dus genoeg, misschien wel te veel opties als je gaat backpacken in Zuidoost-Azië.  DeniseJannah geeft 5 tips voor een backpack rondreis door Azië.

Backpacken

  1. Wil je al je tijd optimaal gebruiken, houd dan rekening met het weer. Omdat Zuidoost-Azië in zijn geheel in de tropen ligt, is het warm en benauwd. Dankzij de moonsoons is het weer tweemaal per jaar iets anders. Houd hier dus rekening mee. Je wilt niet met een zware backpack rondlopen met min 30 graden.
  2. Neem routes die andere toeristen niet nemen. Ondanks dat Azië geliefd is onder toeristen die een wereldreis maken, heb je niet veel nodig om een onbekende route te ontdekken. Als je dit doet kom je misschien wel terecht op een mooi strand. Maar ga nooit alleen op pad, neem altijd een reisgids mee.
  3. Probeer de lokale keuken. Azië staat mede bekend om zijn eten en dat is goed nieuws want eten in straat tenten kost praktisch niets.
  4. Maak een budget. Je budget hangt af van waar je reist in Azië en hoe luxe je alles wilt hebben. In sommige landen heb je genoeg aan $20 per dag. Houd er wel rekening mee dat je dan een basis accommodatie zit, simpel eet en met lokale bussen zonder airco reist.
  5. Leer van de lokale bevolking. Veel mensen maken een wereldreis om meer van landen te kunnen zien. Hoe kan je dat beter doen dan leren van de lokale bevolking. In Vietnam heb je bijvoorbeeld de stamgroep Sa Pa en de Torjan in Sulawesi, Indonesië. Als je een trip maakt naar een van de vele stammen in Azië zal rondreis een stuk leuker maken. Misschien leer je nog wat van deze stammen.

Veel mensen besluiten te gaan backpacken in Azië, je kan natuurlijk veel meer doen dan wat wij hier beschrijven. Een rondreis in Afrika of Zuid-Amerika is ook populair onder backpackers. Houd onze site in de gate voor meer nieuws.